Twinkle | Digital Commerce

Belastingdienst houdt executieverkoop Tel Sell

2017-05-26
300249
  • 1:08

Het thuiswinkelbedrijf Tel Sell lijkt niet aan een faillissement te kunnen ontkomen. In een advertentie in de Telegraaf heeft de Belastingdienst maandag een executieverkoop van de inboedel van het bedrijf aangekondigd.

Op donderdag 10 januari wordt de inboedel van Tel Sell, waaronder een complete receptie, tafels, dvd-spelers en een geheel ingerichte serverruimte, plus de op tv aangeprezen producten te koop aangeboden.

Bij Tel Sell was maandag niemand bereikbaar voor commentaar. 

Het bedrijf kondigde onlangs nog een strategiewijziging aan bij LiveShop, de joint venture met Chello Media. Tel Sell staakt de analoge tv-uitzendingen van LiveShop omdat dit te duur is. LiveShop wil nu alleen nog uitzenden op een apart digitaal tv-kanaal. Verder moet de website een "meer prominente plek gaan innemen in de verkoopstrategie", aldus LiveShop enkele weken geleden.

LiveShop-woordvoerder Bert Holtkamp weet niets van een dreigend faillissement van Tel Sell. 'Ik ben van LiveShop en bij ons is het business as usual.'

Tel Sell kwam eind november nog negatief in het nieuws toen bleek dat het bedrijf heeft verzwegen dat in mei dat de gegevens van ongeveer 30.000 klanten zijn gestolen. Hackers slaagden erin om creditcardgegevens van klanten te bemachtigen. De winkel heeft dit echter nooit aan zijn klanten gemeld, totdat een creditcardmaatschappij via de rechter de schade van de diefstal probeerde terug te krijgen.