Twinkle | Digital Commerce

Tesco wil offline 'community-gevoel' ook online

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:26

TescoTesco wil het 'community-gevoel' van de lokale supermarken ook online creëren. Daar gaat het zogenaamde next-generation internettechnologie gebruiken. Met nieuwe mogelijkheden, zoals social networking, interactieve feedback en user-generated content hoopt Tesco.com marktaandeel van traditionele concurrenten weg te snoepen.

Tot nu toe richtte de website van Tesco zich simpelweg op het verkopen van producten, maar met web 2.0-technologieën kunnen elementen uit de fysieke winkels aan de website worden toegevoegd, waardoor eenzelfde community-gevoel wordt gecreëerd.

Community
IT- directeur Jon Higgins van Tesco.com noemt de website een geweldig verkoopkanaal, maar geeft aan dat Tesco er meer 'een hart' aan toe wilde voegen. 'Tesco-winkels hebben een uitgebreid scala aan community initiatieven, zoals berichtenzuilen, en we willen Tesco.com ook meer "lokaal" maken.'

James Roper, chief executive van de online retailhandel groep IMRG noemt het toevoegen van community-betrokkenheid aan een webwinkel 'good business sense'. 'Internet draait om mensen, en mensen zijn geïnteresseerd in vrienden en het opbouwen van netwerken', luidt zijn opvatting. Om online succesvol te blijven moeten webwinkels continu nieuwe technologie toepassen. 'Web 2.0-toepassingen hebben een significant potentieel voor webwinkeliers, en het einde is nog niet in zicht', zegt Jackie Fenn, vice president bij Gartner. Maar het draait voornamelijk om het vergroten van de klantloyaliteit, stelt hij. 'Het belangrijkste is te achterhalen wat meer mensen naar je site zal trekken.'

Microsoft
De eerste stap van Tesco.com is de introductie van Microsoft's Virtual Earth-programma, waardoor klanten hun lokale winkel op een interactieve kaart kunnen opzoeken. Om de snelheid en veiligheid van de site te verbeteren ontwikkelt Tesco nieuwe middelen. Daardoor zal het een van de eerste Britse Microsoft Windows Server 2008-platform voor web, applicaties en database-servers zijn. Eerder was het al een van de eerste die overstapte op het operating systeem van Microsoft Vista.