Twinkle | Digital Commerce

Gorillas zoekt samenwerking met Tesco

2021-10-28
1000562
  • [nieuws]
  • 0:49

Gorillas heeft een samenwerking aangekondigd met de Britse super Tesco. Hierdoor kunnen Tesco-klanten ook gebruikmaken van de supersnelle bezorging van de Duitse flitsbezorger.

Het gaat in eerste instantie om een test, laten beide bedrijven weten. Later wordt dit uitgebreid. Op vijf locaties in het Verenigd Koninkrijk zullen Gorillas en Tesco gezamenlijke magazijnen opzetten in Tesco-winkels. Hierdoor wordt het bezorgmodel van Gorillas gecombineerd met het aanbod van Tesco. Een unieke samenwerking, zo stellen de bedrijven. ‘Het co-locatiepartnerschap stelt beide merken in staat om hun sterke punten naar voren te brengen en een sneller, kwalitatief aanbod van boodschappen naar Britse consumenten te brengen’, aldus coo Adrian Frenzel van Gorillas.

Met de samenwerking willen de bedrijven ‘het beste van twee werelden combineren’. Tesco-klanten krijgen hun boodschappen binnen 10 minuten thuisbezorgd en Gorillas kan het assortiment van de supermarkt aanbieden.  Daarnaast kan in de toekomst verder gebruik worden gemaakt van het uitgebreide winkelnetwerk van Tesco.