Twinkle | Digital Commerce

Zalando AI-assistent nu ook in Nederland gelanceerd

2024-10-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

De AI-gestuurde assistent van fashionplatform Zalando is sinds vandaag in alle markten van Zalando beschikbaar, waaronder ook in Nederland.

Deze assistent, aangestuurd door Zalando's eigen modellen en OpenAI's grote taalmodellen, is in de lokale taal beschikbaar in alle 25 markten van Zalando. Alleen ingelogde klanten kunnen de assistent vragen stellen.

Bèta-versie

De assistent begrijpt context - zoals locatie, weer en gelegenheid - om geïnformeerde aanbevelingen te doen. Het gaat hier echter om een bèta-versie en het is ook belangrijk om op de juiste modecategorie (dames, heren of kinderen) te staan op het moment dat je de assistent opent. Iemand die bijvoorbeeld op zoek is naar een damesjurk, zal deze niet te zien krijgen wanneer de assistent geopend werd op de pagina voor kindermode.

Trend Spotter

Tian Su, VP Personalisatie en Aanbeveling bij Zalando, zegt in een persbericht: ‘De uitrol van onze Zalando Assistant naar alle markten is een belangrijke stap in onze toewijding om de klantervaring te verbeteren door het voor klanten gemakkelijker te maken om mode te ontdekken die past bij hun unieke stijl en behoeften.’ Su voegt hieraan toe: ‘Tegelijkertijd bieden we klanten nu nog meer lokale inspiratie door vier nieuwe steden toe te voegen aan onze Trend Spotter - met opkomende trends uit in totaal 10 Europese modehoofdsteden.’ Amsterdam is één van de vier nieuwe steden. Klanten kunnen elke week opkomende trends ontdekken en zien wat er lokaal en in heel Europa trending is.