Twinkle | Digital Commerce

‘Bestuurders Boohoo overwegen verkoop van merken’

2024-10-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

De directieleden van de Britse modewebshop Boohoo overwegen waarschijnlijk een opsplitsing van het bedrijf. Het zou onder andere gaan over het afstoten van dochterondernemingen Debenhams en Karen Millen.

FashionUnited schrijft dat het poging zou zijn om de aandelenkoers te verbeteren. Deze is de afgelopen vijf jaar met meer dan 85 procent gedaald. Hoewel er geen zekerheid is over hoe een dergelijke splitsing eruit zou zien, zouden ook de verkoop van merken als Boohoo en PrettyLittleThing tot de mogelijkheden behoren.

Bezuinigingen Boohoo

Het gaat al een tijd niet goed met de modewebshop. Begin 2023 moest Boohoo bezuinigen en schrapte daarom banen op het hoofdkantoor. Volgens FashionUnited daalde in boekjaar 2024 de totale GMV met 13 procent naar omgerekend 2,2 miljoen euro. Online warenhuis Debenhams, dat sinds 2021 onder Boohoo valt, is druk aan de online weg aan het timmeren en lanceert binnenkort webshops in Ierland en Australië. Daarnaast breidt het bedrijf zijn online dienstverlening in het Verenigd Koninkrijk uit.