Twinkle | Digital Commerce

Zalando voegt nieuwe categorie aan adaptieve mode toe

2024-09-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Het Duitse modeplatform Zalando breidt wederom zijn adaptieve mode uit. Klanten kunnen voor het eerst adaptieve mode voor kinderen van drie tot veertien jaar op het platform vinden.

Dit is te lezen op het Zwitserse Blick. Zalando verkoopt al bijna twee jaar adaptieve mode voor volwassenen. Dit zijn kledingstukken en schoenen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van mensen met een beperking, waardoor ze zelfstandiger kunnen zijn bij het aan- en uitkleden.

Gedwongen keuze

Dit aanbod wordt nu enorm uitgebreid, vertelt Christoph Lütke Schelhowe, General Manager van Zalando in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, aan Blick. ‘De bestaande modemarkt houdt tot nu toe onvoldoende rekening met de behoeften van mensen met een beperking’, aldus Schelhowe. ‘Het is een grote uitdaging voor mensen met een beperking om aangepaste kleding te vinden die aansluit bij hun modevoorkeuren. Ze worden vaak gedwongen te kiezen tussen stijl en functionaliteit.’

Flinke uitbreiding

Dankzij de Adaptive Fashion-zoekfilters kunnen klanten adaptieve producten vinden op basis van hun individuele behoeften. Zalando heeft het afgelopen jaar het assortiment aan adaptieve mode al met 40 procent uitgebreid. In maart kondigde het platform aan het aanbod dit jaar nog verder uit te willen breiden met de categorieën Kids en Sport.