Twinkle | Digital Commerce

‘V&D blijft bestaan, maar met ander bedrijfsmodel’

2023-09-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Achter de schermen van online platform V&D hebben meerdere veranderingen plaatsgevonden. De site draait nu op hetzelfde technische platform als zusterbedrijf To Be Dressed. Ook het bedrijfsmodel is gekopieerd naar VD.nl.

V&D biedt op dit moment ook hetzelfde assortiment, vertelt directeur Alexander van Slooten aan Retailtrends. Volgens Van Slooten was afgelopen jaar een rampjaar voor het online warenhuis. Door de omzetdip na de sterke coronajaren, het slechte economische klimaat en een tegenvaller bij de migratie naar een nieuw technisch platform stapelden problemen zich op. Het WHOA-traject dat V&D begin dit jaar startte om een faillissement te voorkomen, is stukgelopen. Tot een akkoord kwam het niet waardoor de bv waaronder V&D viel failliet is verklaard, aldus Retailtrends.

Begin dit jaar keerde VD.nl al terug naar de propositie waarmee het bedrijf groot is geworden. Het webwarenhuis schrapte een groot deel van het assortiment en legde de focus op mode, schoenen, sportartikelen en woninginrichting. Blijkbaar was dit niet genoeg en waren nieuwe stappen nodig in een poging om het warenhuis te redden.