Twinkle | Digital Commerce

Zalando groeit verder deze zomer

2023-05-11
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Online modeplatform Zalando opent deze zomer twee nieuwe winkels bij onze oosterburen. Als eerste op de planning staat Frankfurt, vlak daarna volgt Bielefeld.

In de eerste week van augustus opent Zalando een nieuwe vestiging in een van de drukste winkelstraten van Duitsland: de Zeil in Frankfurt. Deze winkel biedt een breed assortiment van zo’n tweeduizend merken op vier verdiepingen, winkelruimte beslaat zo’n zeventienhonderd vierkante meter. De al bestaande winkel in Frankfurt zal in eerste instantie open blijven. Eind augustus opent in het hart van Bielefeld de vierde vestiging in Noordrijn-Westfalen. Er zullen ongeveer vijftienduizend artikelen te vinden zijn op zo’n vijftienhonderd vierkante meter. In de winkels verkoopt Zalando bijvoorbeeld goederen die ze niet meer in de online shop kunnen aanbieden - bijvoorbeeld losse maten, retourzendingen of artikelen van het vorige seizoen. Daarnaast bieden ze er ook tweedehands kledingstukken aan.

In maart schreven wij nog over het licht dalen van de omzet bij Zalando. Het bedrijf wil het huidige boekjaar werken aan het verbeteren van de winstgevendheid, het vereenvoudigen van de organisatie en het selectiever investeren. Die stappen moet ervoor zorgen dat de winstgevendheid in 2023 aanzienlijk verbetert.