Twinkle | Digital Commerce

Shopify ontslaat 10 procent personeel

2022-07-27
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Het Canadese e-commerceplatform Shopify ziet zich genoodzaakt 10 procent van het personeelsbestand te ontslaan. In totaal gaat het om zo’n duizend medewerkers.

Reden voor de ontslaggolf is de schommeling in klantvraag als gevolg van covid-19. Volgens ceo Tobi Lutke zag Shopify de vraag naar zijn diensten aan het begin van de pandemie fors stijgen, reageerde het daarop door flink in het bedrijf te investeren, maar krijgt het nu de deksel op de neus. Shopify was er namelijk vanuit gegaan dat e-commerce door corona 5 á 10 jaar in tijd vooruit zou springen.

In dat laatste heeft het bedrijf zich vergist, geeft Lutke toe. ‘Wat we nu zien is dat de verhouding (tussen offline en online retail, red.) terugkeert naar de verwachting van voor covid-19. De groei is er nog steeds, maar geen significante sprong van 5 jaar voorwaarts.’ Een en ander laat Shopify zien middels een grafiek, te zien onderaan dit artikel

En dus moet Shopify – net als veel andere e-commerce ondernemingen - snijden in de kosten. Het bedrijf laat personeel van verschillende afdelingen gaan, zoals recruitment, customer support en sales.