Twinkle | Digital Commerce

Shopify werkt samen met Roblox

2024-09-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Gamebedrijf Roblox heeft een samenwerking aangekondigd met webshopsoftware aanbieder Shopify. Daardoor kunnen verkopers direct fysieke artikelen verkopen in Roblox.

Roblox is een online spel waarmee gebruikers games kunnen maken en elkaars gemaakte game kunnen spelen. Retailers zoals Hema en Zeeman speelde al in op het populaire spel en lanceerde er al collecties voor.

Door de integratie van Shopify wordt het voor online verkopers nu veel eenvoudiger om hun fysieke producten in Roblox te verkopen. Gamers die bijvoorbeeld een kledingstuk willen aanschaffen, zien in Roblox naast het digitale item een ‘koop nu’-knop. Vervolgens worden zij doorverwezen naar de productpagina van de Shopify-seller. De checkout gebeurt vervolgens op de welbekende manier.

Voor verkopers van Shopify zit het gemak vooral in dat zij hun aanbod kunnen instellen op het voor hen bekende platform.

De samenwerking zal eerst worden getest in Amerika. Het is alleen toegestaan voor consumenten vanaf 13 jaar om wat in de game te kopen. De samenwerking wordt komend jaar breder uitgerold.