Twinkle | Digital Commerce

Gopuff gaat inkrimpen in de VS

2022-07-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:48

Flitsbezorger Gopuff gaat tientallen Amerikaanse darkstores sluiten en is van plan om 10 procent van zijn wereldwijde personeelsbestand te ontslaan.

Volgens RetailDive worstelt de flitsbezorger met een uitdagende markt en wil Gopuff op deze manier kosten besparen en daarmee winstgevender worden. Ook Europa wordt onder de loep genomen, zo schrijft Bloomberg. De activiteiten in Frankrijk en Spanje worden opnieuw beoordeeld om zich mogelijk meer op Groot-Brittanië te concentreren. Daar nam de maandelijkse ordergroei in minder dan een jaar toe met een factor tien.

Door het besluit verliezen 1.500 mensen in de Verenigde Staten hun baan, zowel bedrijfs- als magazijnmedewerkers. Daarnaast worden nog eens 76 darkstores gesloten, wat neerkomt op zo’n 12 procent van alle magazijnen van het bedrijf in Amerika. Het bedrijf is van plan om het leveringsgebied van goed presterende magazijnen uit te breiden om klanten in de getroffen markten te kunnen blijven bedienen. Gopuff wil in 2024 winstgevend zijn.