Twinkle | Digital Commerce

Flink gaat toch afgeslankt verder in Frankrijk

2023-09-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Flitsbezorger Flink staakte sinds juni dit jaar zijn activiteiten in Frankrijk. Deze week is een overnamebod voor die Franse activiteiten geaccepteerd. Het bedrijf kan daardoor verder, zij het in afgeslankte vorm.

Dat maakt het management bekend tegenover het Franse persbureau AFP, zo schrijven Franse media. De Franse activiteiten zijn overgenomen door de huidige algemeen directeur van Flink France Guillaume Luscan, het Duitse moederbedrijf en de Algerijnse startup Yassir. Die laatste investeert 5 miljoen euro in het bedrijf.

Eerder dit jaar blijkt er ook al een overnamebod te zijn geweest voor Flink France, maar dit ging uiteindelijk niet door. Nu heeft de rechtbank van Parijs het bod geaccepteerd, dit omdat Flink France onder curatele stond. Door de overname behoudt het merendeel van het personeel zijn baan, het gaat daarbij om 270 werknemers. Eerst werkten er 480 mensen bij Flink France.

Flink gaat wel afgeslankt verder. Zo is het bedrijf straks in veertien steden actief in Frankrijk, in plaats van negentien. Het bedrijf wil inzetten op succesvolle locaties, de volumes vergroten en de vaste kosten aanzienlijk verlagen. Uiteindelijk moet dit ervoor zorgen dat Flink Frankrijk winstgevend wordt.

Guillaume Luscan blijft Flink France leiden. Hij staat daar sinds maart van dit jaar aan het hoofd. Luscan is medeoprichter van Cajoo, de flitsbezorgers die eerder door Flink werd overgenomen.