Twinkle | Digital Commerce

Flink weer actief in Nijmegen

2023-11-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Flitsbezorger Flink gaat weer van start in Nijmegen. Het bedrijf lag daar in de clinch met de gemeente en besloot daardoor begin dit jaar daar tijdelijk te stoppen.

Het kwam de afgelopen tijd regelmatig in het nieuws: gemeenten die problemen hebben met de locaties van dark stores van Flitsbezorgers. Verschillende gemeenten besloten al de dark stores in de ban te doen, omdat deze niet in het bestemmingsplan passen. Ook in Nijmegen speelt dat. Flink besloot daarom in februari van dit jaar zijn dark store in het centrum van de stad te sluiten.

Inmiddels heeft de gemeente Flink een vergunning verstrekt voor een nieuwe locatie, net buiten het stadscentrum. Deze locatie voldoet wel aan de eisen van de gemeente. Vanaf 6 december kan het bedrijf vanuit die locatie weer boodschappen bezorgen. Middels Robin Kiesler, directeur Nederland van Flink, laat het bedrijf weten blij te zijn met het besluit. ‘Voor de medewerkers, klanten en het bedrijf als geheel. Vanaf komende maand gaan we vele inwoners van Nijmegen weer kostbare tijd teruggeven, doordat ze niet meer zelf een traditionele supermarkt hoeven te bezoeken.’