Twinkle | Digital Commerce

Picnic haalt bezorgwagens van de weg na brand in Almelo

2022-07-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Online supermarkt Picnic heeft uit voorzorg besloten om tientallen bezorgwagens van de weg te halen. Aanleiding is de grote brand in een bezorghub in Almelo afgelopen weekend waarbij het pand volledig werd verwoest.

Het is nog niet zeker wat die brand heeft veroorzaakt, maar voor de zekerheid onderzoekt Picnic nu of de elektrische wagens een rol hebben gespeeld. Negen bezorgwagens werden bij de brand verwoest, het vermoeden is dat er kortsluiting is ontstaan bij één van die auto’s. Tientallen wagens uit diezelfde serie worden nu van de weg gehaald. Daardoor moeten bestellingen van zeker enkele duizenden klanten geannuleerd worden, zo schrijft het NRC. Picnic verwacht dat het twee tot drie weken zal duren tot de auto’s vervangen kunnen worden.

De brand van afgelopen zondag in Almelo was niet de eerste bij Picnic. In december vorig jaar brandde een distributiecentrum in Roosendaal volledig uit. Over de oorzaak van die brand is ook nog niets bekend. Gisterenavond vloog een bezorgauto bij de hub in Eindhoven in brand. Deze ontstond spontaan bij de accu van de wagen, zo weet het Eindhovens Dagblad.