Twinkle | Digital Commerce

Just Eat Takeaway slokt Slowaakse bezorger Bistro.sk op

2021-07-16
1199675
  • [nieuws]
  • 1:07

Just Eat Takeaway heeft een overeenkomst bereikt voor de overname van het Slowaakse Bistro.sk. Het moederbedrijf van maaltijdbezorgers als Thuisbezorgd.nl, Lieferando, Just Eat en Takeaway.com zal zo’n 50 miljoen euro betalen voor het bedrijf.

Dat maken Just Eat Takeaway en eigenaar van Bistro.sk Ringier Axel Springer AG vandaag bekend. Bistro.sk is volgens de twee bedrijven de marktleider in online food delivery in Slowakije. Het platform is in het hele land actief en bezorgt thuis in enkele sleutelsteden. De maaltijdbezorger werkt samen met zo’n 2000 online restaurants en bedient meer dan 400.000 klanten.

Nieuwe merkidentiteit

De overname wordt naar verwachting tegen het einde van dit jaar afgerond. Daarna zal Bistro.sk de merkidentiteit Just Eat Takeaway.com aannemen en migreren naar het Europese IT-platform van het bedrijf.

Enkele maanden terug rondde Just Eat Takeaway de overname van het Amerikaanse Grubhub af. Met de overname van Bistro voegt Just Eat Takeaway wederom een nieuw land toe aan de 22 waarin het reeds actief is – 24 als je Colombia en Brazilië meerekent, waar het bedrijf middels samenwerkingen betrokken is. Het nieuws komt nog geen dag nadat het bedrijf zijn groeiverwachting in een tussentijds handelsrapport omhoog bijstelde; en tevens bekendmaakte dat de verliezen in het afgelopen kwartaal toenamen tot een nieuwe recordhoogte.