Twinkle | Digital Commerce

Just Eat Takeaway overweegt verkoop Grubhub

2022-04-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Just Eat Takeaway onderzoekt de mogelijkheden voor een gedeeltelijke of volledige verkoop van Grubhub. Met die overname betrad Just Eat Takeaway bijna een jaar geleden de Amerikaanse markt.

Dat laat het bedrijf weten in een persbericht over de eerste kwartaalcijfers van 2022. Just Eat Takeaway (JET) zegt nog in de verkenningsfase te zijn en niet te weten of het ook werkelijk tot een deal gaat leiden. Door tegenvallende resultaten zouden aandeelhouders aandringen op de verkoop van Grubhub.

De groei van het aantal orders bij JET lijkt te stagneren. Er werden in het afgelopen kwartaal 264 miljoen bestellingen geplaatst op het platform, dat is één procent minder dan vorig jaar. Dat is niet heel opmerkelijk gezien het bedrijf de afgelopen twee jaar een forse groei doormaakte ten gevolge van de covid-19-pandemie en de bijbehorende lockdowns. Hoewel het aantal orders daalde, steeg het gemiddelde bedrag per bestelling wel in de eerste drie maanden van dit jaar. Daardoor wist het bedrijf zijn omzet met vier procent te verhogen naar 7,2 miljard euro.

Jitse Groen, ceo van Just Eat Takeaway verklaart in het persbericht: ‘Onze prioriteit voor 2022 ligt bij het verbeteren van de winstgevendheid en het versterken van ons bedrijf. We verwachten dat de winstgevendheid in de loop van het jaar geleidelijk zal verbeteren en in 2023 zal terugkeren naar een positieve gecorrigeerde EBITDA.’