Twinkle | Digital Commerce

Opsplitsen moederbedrijf Thuisbezorgd.nl dringend nodig volgens analisten

2023-06-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, moet volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank Citi ‘dringend’ opsplitsen. Men verwacht dat de koers van het marktaandeel een flinke impuls zal krijgen hierdoor.

Dat schrijven de analisten in een rapport over het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, meldt De Ondernemer. Ze wijzen op lastige marktomstandigheden en stellen dat consumenten minder uitgeven aan maaltijdbezorging. Het marktaandeel van het moederbedrijf is de afgelopen drie jaar in de meeste van zijn belangrijkste markten ingezakt. De zakenbank roept het bedrijf op om de Amerikaanse dochter Grubhub te verkopen. Ook vindt Citi dat Just Eat Takeaway zijn activiteiten in Zuid-Europa en Australië van de hand zou moeten doen. Deze stappen kunnen volgens de analisten 12 euro per aandeel aan de beurswaardering toevoegen. Dat zou neerkomen op bijna een verdubbeling van de koers.

Just Eat Takeaway.com heeft het afgelopen jaar een miljardenverlies geleden. In totaal komt het bedrijf uit op een resultaat van 5,7 miljard euro in het rood. Een jaar geleden was dat verlies nog zo’n 1 miljard euro. Voor het lopende boekjaar verwacht het bedrijf een resultaat van ongeveer 225 miljoen euro in de plus.