Twinkle | Digital Commerce

Heeft Boohoo interesse in New Look?

2020-09-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:42

Terwijl New Look druk doende is met het afwenden van een mogelijk faillissement, wordt er al gespeculeerd over een mogelijke overnamekandidaat; de Britse online retailer Boohoo.

Volgens The Sunday Times is de kans groot dat bij een mogelijke overname door Boohoo alle winkels van New Look gesloten worden. Volgens een anonieme bron ziet de Britse retailer een deal met Boohoo als laatste redmiddel. Het gaat al een poosje niet goed met New Look. Vorig jaar werd de onderneming op de schop genomen, waarna enig herstel merkbaar was. De coronacrisis maakt het echter moeilijk voor de retailer om het hoofd boven water te houden, doordat zowel de winst als de omzet inzakten.

Huurmodel

New Look hoopt zelf een overname te ontlopen en een Company Voluntary Arrangement (CVA)-voorstel rond te kunnen krijgen. Daarvoor moet 75 procent van de schuldeisers akkoord gaan met een voorstel waarbij het merendeel van de winkels overgeschakeld wordt naar een op omzet gebaseerd huurmodel. Voor de overige 68 winkels wil het bedrijf de komende drie jaar geen huur betalen.

Discutabel

Verhuurders hebben zich al uitgesproken tegen het voorstel, waardoor het discutabel wordt of de onderneming het aantal stemmen haalt dat nodig is. Mocht het New Look niet lukken om het voorstel rond te krijgen, zal het uitstel van betaling aan moeten vragen, waarbij het bedrijf mogelijk toch zwicht voor een overname door Boohoo.

Boohoo is al enige tijd op overnamepad, de onderneming sloot onder andere deals met Karen Millen, Oasis en Warehouse nadat deze failliet gingen. In mei van dit jaar haalde de Britse e-tailer 200 miljoen pond op voor acquisities van high street retailers die zijn getroffen door de coronacrisis.

Update 16-9: Het CVA-voorstel van New Look heeft groen licht gekregen van verhuurders. Meer dan 75 procent van de schuldeisers ging akkoord met het voorstel om op omzet gebaseerde huurprijzen voor meer dan 400 winkels door te voeren. Daarnaast kreeg New Look ook goedkeuring voor een voorwaardelijke schuld-voor-aandelenruil waarmee de schuld is teruggebracht van meer dan 550 miljoen pond tot ongeveer 100 miljoen pond. Door de goedkeuring worden er meer dan 11.000 banen bespaard.