Twinkle | Digital Commerce

Boohoo haalt 200 miljoen pond op voor acquisities

2020-05-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De Britse webshop Boohoo heeft in een fondsenwerving 200 miljoen pond opgehaald in minder dan 24 uur. Het bedrijf overweegt verdere acquisities van retailers die getroffen zijn door de coronacrisis.

Online retailer Boohoo heeft in een fondsenwerving 200 miljoen pond opgehaald om het portfolio verder uit te breiden. De webshop overweegt verdere acquisities van high street retailers die zijn getroffen door de coronacrisis, zo schrijft Retail Gazette. De afgelopen jaren verwierf het bedrijf verschillende worstelende retailers, waaronder Nasty Gal, MissPap en Karen Millen.

Het bedrag van 200 miljoen pond werd binnen 24 uur opgehaald, slechts drie weken nadat het bedrijf naar buiten bracht dat het eind februari meer dan 240 miljoen pond aan netto contanten had. John Lyttle, ceo van Boohoo geeft aan dat hij naar deals in Europa en de Verenigde Staten kijkt: ‘Retail is momenteel niet de beste plek en we denken dat er veel kansen voor ons zijn.’

Ook andere moderetailers zoals pureplay-rivaal Asos, hebben geld opgehaald sinds het begin van de coronacrisis. Boohoo is echter de eerste retailer die een fondsenwerving expliciet linkt aan acquisities.