Twinkle | Digital Commerce

Boohoo koopt Warehouse en Oasis

2020-06-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Het Britse Boohoo Group, dat ook eigenaar is van Nasty Gal en PrettyLittleThing heeft ruim 5 miljoen pond betaald voor de overname van Warehouse en Oasis.

De modegroep kocht het intellectuele eigendom van de twee merken over van Hilco Capital, zo schrijft Business of Fashion. Twee maanden geleden werden er bij Oasis en Warehouse bewindvoerders aangesteld om de merken te redden. De labels werden verkocht aan Hilco Captial Limited, die het nu op zijn beurt weer heeft doorverkocht aan Boohoo Group.

‘Hoewel er een periode van onzekerheid is binnen de markten waarin we actief zijn, is de groep goed gepositioneerd om vooruitgang te blijven boeken in het leiden van de wereldwijde modemarkt voor e-commerce’,  aldus ceo John Lyttle. Analisten zien de overname als een kans met een laag risico en waarschijnlijk een hoog rendement.

Boohoo Group haalde in mei 200 miljoen pond op voor de overname van retailers die zijn getroffen door de coronacrisis. Enkele weken later lijfde het bedrijf PrettyLittleThing in. In 2019 kocht Boohoo ook Karen Millen en Coast op.