Twinkle | Digital Commerce

Walmart en Shopify gaan samen online shoppen

2020-06-16
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

De Amerikaanse supermarkt Walmart is een samenwerking aangegaan met het Canadese e-commercebedrijf Shopify. Middels dit partnership willen de twee inspringen op de golf van online uitgaven die is ontstaan door de coronapandemie.

De krachtenbundeling houdt in dat Walmart Marketplace voor het einde van dit jaar wordt uitgebreid met 1.200 nieuwe Shopify-verkopers, waarmee online shoppers toegang tot meer producten krijgen. ‘Er zijn maar weinig bedrijven in de wereld die de enorme omvang en schaal van Walmart evenaren’, stelt Satish Kanwar, vice president of product bij Shopify. Deze deal opent volgens hem de deur voor kleine en middelgrote bedrijven ‘om toegang te krijgen tot de 120 miljoen klanten die elke maand Walmart.com bezoeken’. Jeff Clementz, vice president van Walmart Marketplace, zegt op zijn beurt ook ‘geweldige kansen’ te zien.

In de Verenigde Staten zag de Amerikaanse supermarkt de verkopen afgelopen kwartaal 74% groeien, waarbij een absolute hoofdrol was weggelegd voor diens webwarenhuis.

Lees ook:
- Pinterest en Shopify werken samen en lanceren app
- Walmart verkoopt online tweedehands kleding
- Facebook zet flinke stap in e-commerce