Twinkle | Digital Commerce

Pinterest en Shopify werken samen en lanceren app

2020-05-07
1000562
  • 1:04

Pinterest en Shopify gaan met elkaar samenwerken. De twee partijen lanceren een speciale app waarmee aangesloten retailers van Shopify snel hun aanbod op Pinterest kunnen plaatsen.

Volgens het social medium maken steeds meer mensen van het platform gebruik om inspiratie op te doen en willen vaak meteen producten kopen. Een samenwerking met Shopify zorgt er meteen voor dat ruim één miljoen aangesloten retailers hun aanbod op Pinterest via shoppable Pins kunnen aanbieden. Waardoor er meer mogelijk is op het gebied van kopen op Pinterest.

De app bevat een aantal functies voor verkopers op Shopify. Zo kunnen ze tags installeren, catalogi opnemen, producten automatisch bijwerken en is er een interface voor het kopen van advertenties. Daarnaast biedt de app verkopers een overzicht van verkoopprestaties op Pinterest.

Voor Shopify-verkopers in de Verenigde Staten en Canada is de app meteen te gebruiken. De rest van de markten, waaronder Nederland, is over enkele weken aan de beurt. ‘Omdat we Pinterest shoppable willen maken, is Shopify de perfecte partners om verkopers toegang te geven tot catalogi, productpins en winkeladvertenties, zodat ze miljoenen ‘Pinners’ kunnen ontmoeten die op zoek zijn naar unieke producten die bij hun smaak passen’, stelt Jeremy King, senior vice president of technology bij Pinterest.