Twinkle | Digital Commerce

Catawiki herpakt zich (en hoe)

2020-06-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Veilingsite Catawiki meldt vandaag sterke resultaten te hebben geboekt in 2019. De netto-omzet steeg afgelopen jaar met 24 procent tot 56,4 miljoen euro. In de eerste helft van 2020 versnelde deze groei bovendien.

‘Onze focus op duurzame groei en de klantervaring, samen met investeringen in onze technologie en curatie, heeft geleid tot een sterke groei en een significante verbetering van onze operationele resultaten in 2019’, verklaart Catawiki-ceo Ravi Vora. In mei dit jaar rapporteerde het online veilingbedrijf voor de zevende maand op rij een winstgevende groei. Dit signaal stemt Vora positief en geeft de organisatie ‘het vertrouwen om door te gaan met het uitbreiden van onze activiteiten naar nieuwe markten’.

In de lift

Opvallend verder in 2019 was dat Italië Nederland overtrof als Catawiki’s grootste afnemersmarkt. Ook campagnes in Frankrijk sloegen goed aan, waar de veilingsite dan ook een stijgende lijn zag in het aantal gebruikers.

2020 begon eveneens positief, met een omzetgroei van 34 procent in de eerste vijf maanden van dit jaar. In een persbericht merkt het bedrijf op dat deze trend verder versnelde na de uitbraak van covid-19, ‘waarbij de omzet op jaarbasis met 50 procent toenam in april en mei en het aantal geveilde objecten in mei een weekrecord van 67.000 bereikte’.

Lees ook: Catawiki noteert weer miljoenenverlies