Twinkle | Digital Commerce

Omoda neemt Steenwijk Modeschoenen over

2019-09-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

De Zeeuwse schoenenverkoper Omoda neemt branchegenoot Steenwijk Modeschoenen over. De retailer beschikt over drie winkels in Noord-Nederland. Omoda breidt daardoor uit naar het noorden van het land.

Per 1 januari zijn de winkels in handen van de onderneming uit Zierikzee. Omoda laat weten altijd op zoek te zijn naar mogelijkheden om de landelijke dekking uit te breiden. Het bedrijf heeft al wel een winkel in Meppel, maar is voor de rest nog niet vertegenwoordigd in het noorden van Nederland. ‘De winkels in Heerenveen en Gorredijk boren voor ons natuurlijk een nieuwe regio aan’, aldus coo Jan Baan van Omoda. Voor Omoda is dit de eerste grote overname van een andere schoenenwinkel.

'Geen gegadigden voor opvolging binnen familie'

Het Friese familiebedrijf zegt trots te zijn op de overname. ‘Binnen de familie hebben we geen gegadigden voor opvolging in de zaak, dus we zijn blij en trots dat het gezonde bedrijf wat wij hebben opgebouwd nu voortgezet wordt door een ander sterk familiebedrijf’, stelt eigenaar Jan Steenwijk.

Steenwijk Modeschoenen beschikt over een winkel in Heerenveen en twee shop-in-shops in Gorredijk in Rinsma Modeplein. Baan: ‘Klanten van Steenwijk Modeschoenen en Rinsma Modeplein kunnen uitkijken naar een grote collectie schoenen en accessoires, die volledige beschikbaar is dankzij onze online shop.’

De 28 medewerkers van Steenwijk Modeschoenen behouden hun baan.