Kledingretailer Omoda heeft schoenenwinkel Van den Assem overgenomen. Het gaat om een strategische overname. Van den Assem zal als los merk blijven bestaan.
Door de overname kan Omoda zijn positie als fashionretailer versterken. Van den Assem profiteert van de sterke infrastructuur. Daarnaast wordt het assortiment van Van den Assem uitgebreid met kleding.
Ceo Jan Baan van Omoda: Als Omoda hebben we de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in het bouwen van een solide basis voor de toekomst. Een sterk geautomatiseerd distributiecentrum, een state-of-the-art Tech Stack (grotendeels in-house gebouwd) en een unieke online shopervaring, waarin niet alleen het item maar juist de complete look centraal staat. Naast een sterke basis heeft dit ons erg schaalbaar gemaakt. En het vergroten van die schaal is in onze optiek essentieel om gezond te blijven opereren in deze tijd en bestaansrecht te hebben in de toekomst. Door een sterk merk als Van den Assem naast Omoda te positioneren, maar de achterkant naadloos te integreren vergroten we onze slagkracht voor de toekomst.’
Voormalig eigenaren Berry en Leo van den Assem: ‘Voor Van den Assem is dit een grote kans om het bedrijf, waar we generaties lang met veel passie aan gewerkt hebben, de volgende fase van groei in te brengen. Wij hebben altijd veel respect gevoeld vanuit Omoda, voor datgene wat in de afgelopen generaties Van den Assem is opgebouwd. Het voortzetten en zelfs verder uitbouwen van die historie maakt dat wij deze stap met trots zetten.’
Beide Van den Assem’s blijven betrokken bij het bedrijf. Berry van den Assem zal zich in samenwerking met de inkopers van Omoda toeleggen op de inkoop en verdere uitbreiding van de premium schoenencollectie die Van den Assem haar klanten aanbiedt. Leo van den Assem blijft eindverantwoordelijk voor de aansturing en positionering van alle Van den Assem-winkels.
De overname houdt ook in dat het hoofdkantoor en dc van Van den Assem wordt samengevoegd met die van Omoda in Zierikzee. Deze integratie wordt in mei volledig afgerond. De website en alle winkels van Van den Assem blijven geopend. Het bedrijf heeft tien winkels.
Dit is geen vrijwillige overname maar een gedwongen verkoop door ING Bank afdeling bijzonder beheer als alternatief voor een keihard faillissement van dit familiebedrijf.
Fijn dan Omoda instaat voor behoud van werkgelegheid voor de medewerkers. Een geluk voor de oude eigenaren dat het geen faillissement is geworden want dan had de curator ongetwijfeld onderzoek gedaan naar de oorzaak van het faillissement waaronder wanbeleid.
Ook bijzonder dat dit bedrijf ten tijde van COVID voor 1,5 miljoen staatssteun heeft ontvangen op toen een eigen vermogenspositie van 10 miljoen in de holding en 8 miljoen in de prive holding van de directie.
Omoda in ieder geval veel succes en gefeliciteerd met deze overname.
Je reactie op Daniel de Groot: