Twinkle | Digital Commerce

Alibaba-oprichter Jack Ma stopt er na 20 jaar mee

2019-09-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Oprichter en ceo Jack Ma heeft zich, zoals hij een jaar geleden aankondigde, teruggetrokken uit Alibaba. Hij pakt zijn oude beroep van leraar weer op en gaat zich bezighouden met zijn liefdadigheidsinstelling de Jack Ma Foundation.

De Chinese multimiljardair maakte vorig jaar bekend dat hij bij de Alibaba group zou gaan vertrekken. Hij blijft wel beschikbaar als adviseur. Ook blijft Ma in de Alibaba Partnership (een exclusief clubje van 36 mensen), dat invloed heeft op welke mensen in het bestuur van het bedrijf komen. Ruim 6 procent van de Alibaba-aandelen blijft in zijn handen.

Eigen vermogen van 40 miljard dollar

Ma heeft twintig jaar leiding gegeven aan de Chinese webwinkel en ervoor gezorgd dat het bedrijf een van de grootste online retailers in de wereld is geworden. Alibaba is meer dan 460 miljard dollar waard. De inmiddels Chinese multimiljardair is de rijkste man van China met naar verluidt een vermogen van 40 miljard dollar.

Ma’s opvolger bij Alibaba Group is Daniel Zhang. Zhang’s taak wordt onder meer het ontwikkelen en verder uitbreiden van nieuwe diensten, zoals de eigen betaaldienst AliPay, clouddiensten en een muziekstreamingdienst voor muziek.