Twinkle | Digital Commerce

Joris Beckers (Picnic) winnaar van de LOEY Award 2019

2019-09-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Joris Beckers, mede-oprichter van Picnic, heeft vanavond de LOEY Award 2019 gewonnen. Thalita van Ogtrop van The Next Closet ontving de LOEY Talent Award.

De jury, bestaande uit voorzitter Pieter Zwart (Coolblue), Bernhard van Oranje (Levi9), Corinne Vigreux (TomTom/Codam), Joost Romeijn (Sundio Group) en Adriaan Mol (Mollie/Messagebird, winnaar LOEY Award 2018), in het juryrapport over de winnaar:

‘Joris is met Picnic een gedurfd avontuur aangegaan tegen de gevestigde supermarkten. Door een zorgvuldige voorbereiding is hij, samen met zijn zakenpartners, in staat geweest om het doen van online boodschappen opnieuw vorm te geven en in korte tijd duizenden consumenten aan zich te binden. Elke drie maanden weet hij zich opnieuw uit te vinden en opnieuw aan te passen aan de omvang van zijn bedrijf.’

LOEY Talent Award

Thalita van Ogtrop van The Next Closet won de LOEY Talent Award, die dit jaar voor de vierde keer werd uitgereikt. Vanwege het tienjarig bestaan van de Stichting LOEY en het stimuleren van meer diversiteit in de Nederlandse internetindustrie waren dit jaar alleen vrouwelijke online ondernemers genomineerd voor de onderscheiding.

Eerdere winnaars van de award zijn onder andere Adriaan Mol (Mollie en Messagebird) en Bas Beerens (WeTransfer, WeMarket).