Twinkle | Digital Commerce

Ikea België samen met app tegen voedselverspilling

2019-03-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Ikea heeft zich in België aangesloten bij 'Too Good To Go', een applicatie die voedselverspilling wil tegengaan. Bij deze app zijn in Nederland ook retailers als Albert Heijn aangesloten.

Too Good To Go wil voedseloverschotten tegengaan door verrassingspakketten te vullen met voedsel dat om wat voor reden dan ook niet meer verkocht kan worden. Consumenten die zich bij de app aanmelden, kunnen de voedselboxen afhalen bij een Ikea-vestiging, meldt De Standaard. De Zweedse keten en Deense applicatie hebben eerst een proef gedraaid in Hasselt en Luik. Dit bleek zo succesvol dat nu is besloten om alle Ikea-filialen bij onze zuiderburen deel te laten nemen.

'Inschatting en prognose'

Wie in de buurt van een vestiging van de meubelketen is, kan via de applicatie nagaan of ze de verrassingspakketten daar verkopen. ‘Het is Ikea die eigenlijk zelf die inschatting en prognose maakt’, aldus Jonas Mallisse, initiatiefnemer van Too Good To Go tegen de Belgische krant. ‘Dat kunnen Zweedse balletjes zijn maar ook de dagschotel.’

Albert Heijn en Jumbo

Naast Ikea zijn in België ook retailers als Carrefour als Exki aangesloten. In Nederland zijn onder meer supermarkten Albert Heijn en Jumbo bij het initiatief aangesloten. Die laatste testte begin dit jaar met de applicatie. Jumbo heeft wel de ambitie om het landelijk uit te rollen, zo klonk het. Albert Heijn doet mee met AH to go-filialen.