Twinkle | Digital Commerce

Ikea test marktplaats voor tweedehands meubels

2024-08-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Het Zweedse meubelconcern Ikea heeft in Madrid en Oslo een site voor tweedehandsmeubelen gelanceerd. De website zal eerst daar getest worden, maar het idee is om de marktplaats wereldwijd uit te gaan rollen.

Op de nieuwe ‘pre-owned’ website kunnen Ikeafans producten kopen en verkopen, schrijft RTL Nieuws. Kopers en verkopers hebben rechtstreeks contact met elkaar, onder andere over de hoogte van de prijs en waar en wanneer een product kan worden opgehaald. Inmiddels staan er meer dan vierhonderd items op de site.

(Ver)kopen voorlopig gratis

Uitbetaling kan contant, maar verkopers kunnen ook kiezen voor een voucher van Ikea, met een bonus van 15 procent op het verkoopbedrag, aldus RTL Nieuws. In eerste instantie is het voor kopers en verkopers gratis om via de site van Ikea meubelen aan te bieden of te kopen. Later zou Ikea mogelijk een kleine vergoeding kunnen vragen.

Tweedekanshoek

In Nederland geeft Ikea meubels al een tweedekans met zijn tweedekanshoek in de winkels en online. Maar dan verloopt de verkoop via het meubelconcern zelf, terwijl het er bij de nieuwe marktplaats vooral om gaat dat verkoper en koper direct met elkaar handelen. Wanneer de nieuwe marktplaats naar Nederland zal komen, is nog niet bekend.