Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn bestrijdt overtollig voedsel met app

2019-02-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:20

AH to go heeft zich aangesloten bij ‘Too Good To Go’, een applicatie die overtollig voedsel van restaurants en winkels verkoopt.

Met deze duurzame samenwerking hoopt AH to go de hoeveelheid weggegooid eten en drinken te verminderen. Too Good To Go richt zich op winkels en restaurants die met overgebleven voedsel zitten dat ze niet meer kunnen verkopen, doordat deze producten bijvoorbeeld tegen de uiterlijke houdbaarheidsdatum aanzitten.

Ook AH to go heeft aan het eind van de dag veel producten die ze daardoor niet meer kunnen verkopen. AH to go-winkels kunnen zich aansluiten bij de applicatie. ‘De winkel verzamelt producten die overblijven aan het eind van de dag en stopt die in een zogenaamde Magix Box, legt de retailer uit in een video. De boxen danken die naam aan het feit dat per dag wisselt welk voedsel er overblijft, en je dus als consument niet weet wat je kunt verwachten.

In de Too Good To Go-app kunnen consumenten kijken welke AH to go-winkel een Magic Box aanbieden. Vervolgens kunnen zij die box bestellen, kopen en in een afgesproken tijdsblok afhalen in de winkel. De boxen kosten vier euro en hebben een waarde van twaalf euro.

Negen miljoen maaltijden

Too Good To Go is een directe concurrent van NoFoodWasted, een organisatie die enkele jaren geleden met een applicatie kwam om ook voedselverspilling tegen te gaan. To Good To Go stelt op zijn website ondertussen ruim negen miljoen maaltijden te hebben ‘gered’. Betalen in de applicatie kan met PayPal of creditcard. Aan een iDeal-oplossing wordt nog gewerkt.