Twinkle | Digital Commerce

App tegen voedselverspilling strikt tweede super in korte tijd

2019-01-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:14

Nadat een maand geleden AH to go een samenwerking sloot met Too Good To Go, een applicatie die voedselverspilling tegengaat, werkt nu ook Jumbo op testbasis met de applicatie samen.

In Too Good To Go kunnen consumenten een speciale ´Magix Box´ kopen met daarin producten die supermarkten anders weg zouden gooien, doordat ze bijvoorbeeld tegen de uiterlijke houdbaarheidsdatum aanzitten.

In de pilot, die een maand duurt, doen vooralsnog dertien vestigingen van de Veghelse onderneming mee. ´We optimaliseren onze keten zo goed mogelijk om verspilling te voorkomen, sporen klanten aan om thuis minder weg te gooien en werken samen met de Voedselbank´, aldus Theo Willemse, executive director Sales & Operations bij Jumbo. ´De samenwerking met Too Good To Go is een mooie volgende stap.´

Landelijke ambitie

Consumenten zien in de voedselverspillingsapplicatie welke Jumbo-filialen een 'Magic Box' aanbieden. Vervolgens kunnen zij in de app afspreken wanneer ze deze box kunnen afhalen. Prijzen zijn volgens de super altijd een derde van de originele waarde. De winkels mogen zelf bepalen wat er in de boxen komt. Jumbo heeft de ambitie om de samenwerking landelijk uit te rollen.

AH to go

Sinds een maand werkt AH to go ook al samen met de applicatie. Hoeveel AH to go's inmiddels zijn aangesloten bij Too Good To Go is niet duidelijk. Filialen kunnen zelf bepalen of ze mee willen doen.