Twinkle | Digital Commerce

Definitief einde voor Lesara

2019-03-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:20

De Duitse fashionshop Lesara is niet meer. Sinds dit weekend zijn de verschillende webshops van de onderneming gesloten.

‘Vaarwel’, staat er sinds dit weekeinde op de voormalige Nederlandse webshop van de nummer 133 van de Twinkle100. ‘Tot onze spijt moeten we u meedelen dat de Lesara-onlineshop is gesloten.’ Voor consumenten die bestellingen voor 28 februari hebben geplaatst, geldt een retourtermijn van dertig dagen. Orders die op 28 februari of later zijn geplaatst kunnen binnen twee weken nog terug worden gebracht.

'Haperende financiering'

Dat het einde van Lesara er aan zat te komen, was al langer duidelijk. Voor het weekend werd middels een timer enkele dagen toegeleefd naar het moment dat de stekker uit de shop zou worden getrokken. Eerder werd al bekend dat Lesara uitstel van betaling moest aanvragen. De shop ontving de afgelopen jaren meerdere malen groeigeld, maar door een ‘haperende financiering’ had de onderneming geen geld meer in kas. Alle beslissingen en uitgaven moesten dan ook aan een bewindvoerder worden voorgelegd.

In een reactie liet het bedrijf eerder weten nog wel vertrouwen in een toekomstige oplossing te hebben

Fast fashion

Lesara is sinds 2015 in ons land actief. Het bedrijf werkte volgens het fast fashion-principe: ‘Drie tot vier weken nadat we een trend hebben gesignaleerd zijn items bij ons te koop, onder een van de private labels of merkloos’, liet oprichter Roman Kirsch eerder weten aan Twinkle. Vorig jaar ontving Lesara nog 30 miljoen euro groeigeld in een investeringsronde. In totaal haalde het bedrijf, dat in 2016 nog werd benoemd tot snelst groeiende techstartup van Europa, 90 miljoen euro aan groeikapitaal op.

Lees ook: 'Lesara: Vetrouwen in voortbestaan' (12 november 2018)