Twinkle | Digital Commerce

‘Lesara snelst groeiende techstartup van Europa’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Lesara is bekroond tot de snelst groeiende techstartup van Europa. Het modebedrijf maakte de afgelopen twee jaar een omzetstijging door van in totaal 7950 procent. Lesara is inmiddels actief in 23 landen, waaronder Nederland.

Lesara kreeg de titel tijdens de Amsterdamse uitreiking van de gerenommeerde nieuwssite The Next Web en payment provider Adyen. De partijen ‘kozen’ in zes verschillende Europese landen de snelst groeiende techstartup. Gekeken werd naar de omzetstijging in de afgelopen twee jaar.

Duitse titel
Lesara was al het snelst groeiende jonge techbedrijf in Duitsland, maar heeft nu ook de Europese titel te pakken. ‘Na een succesvol tweede boekjaar met een omzet in de hoogte van een tweecijferig miljoenenbedrag, hebben we voor 2016 ambitieuze doelen. We willen onze omzet opnieuw meer dan verdubbelen’, vertelt het bedrijf in een persbericht.

Hipper en goedkoper
Lesara is sinds juni 2015 in ons land actief. De retailer claimt veel hipper en goedkoper te zijn dan de concurrentie in de winkelstraat (het noemt zelf H&M en Zara). Over hoe de startup dat voor elkaar krijgt zei oprichter Kirsch eerder tegen Twinkle: ‘We werken direct met fabrieken samen, zonder middlemen. Zij kunnen zich weer helemaal concentreren op productie. Op ons verzoek gaan ze aan de slag met de trends die wij signaleren.'