Twinkle | Digital Commerce

Doorstart Lesara nog onzeker

2019-01-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

De tijd begint te dringen voor online modeshop Lesara. Bijna twee maanden nadat de onderneming uitstel van betaling aanvroeg, is er nog steeds geen geschikte koper gevonden.

Dat laat oprichter Roman Kirsch weten aan Grunderszene. Lesara heeft nog tot het einde van de maand om een koper te vinden. De toekomst voor de online kledingverkoper blijft dus onzeker. Desondanks heeft de webshop zijn activiteiten de afgelopen maanden onverstoord doorgezet. Voor februari heeft de onderneming ook al voorraden ingekocht, laat Kirsch weten.

Vetrouwen in doorstart

Eerder liet een woordvoerder van Lesara weten uit te gaan van een doorstart. ´We hebben er alle vertrouwen in dat we binnenkort een duurzame oplossing voor het bedrijf en zijn werknemers bereiken die zal zorgen voor het voortbestaan en verdere expansie.’ Alle beslissingen en uitgaven bij de webshop moeten aan een bewindvoerder woorden voorgelegd.

Lesara haalde afgelopen jaren meerdere malen groeigeld op. In totaal harkte het bedrijf negentig miljoen euro binnen. Door een ‘haperende financiering’ had de webshop echter niet meer genoeg geld in kas.

Lees ook: 'Lesara: vertrouwen in voortbestaan' (12-11-2018)