Twinkle | Digital Commerce

Overname Lesara op dood spoor

2019-02-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

De overname van de Duitse online modewinkel Lesara is mislukt. De Berlijnse onderneming had tot begin deze maand om een nieuwe eigenaar te vinden, maar dat liep op het laatste moment spaak.

Dat melden verschillende Duitse media. Binnen enkele maanden zou de voorraad van Lesara worden verkocht.  Eerder liet een woordvoerder van Lesara weten rekening te houden met een doorstart. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat we binnenkort een duurzame oplossing voor het bedrijf en zijn werknemers bereiken die zal zorgen voor het voortbestaan en verdere expansie.’

Geschikte koper

Maar bijna twee maanden nadat de onderneming uitstel van betaling moest aanvragen, was er half januari nog steeds geen geschikte kandidaat voor een overname. De activiteiten gingen wel onverminderd door, voor deze maand had Lesara ook al voorraden ingekocht, liet oprichter Roman Kirsch weten. Maar om de activiteiten in februari ook voort te kunnen zetten, moest curator Christian Graf Brockdorff wel een geschikte koper vinden. Afgelopen donderdagavond, net voor de deadline, leek dat ook te gebeuren. Maar de investeerder trok zich op het allerlaatste moment terug.

Volgens de curator wordt het distributiecentrum in Erfurt, dat pas sinds vorig jaar in gebruik is, als eerste verkocht. Lesara wil voor nu niet reageren.