Twinkle | Digital Commerce

Lesara krijgt 40 miljoen voor vijf nieuwe markten

2017-09-14
1100618
  • [nieuws]
  • 1:03

Lesara heeft 40 miljoen dollar groeigeld gekregen om van start te gaan in vijf nieuwe landen. De vorig jaar benoemde ‘snelst groeiende techstartup van Europa’ heeft inmiddels in totaal 60 miljoen dollar in zijn zak gestoken.

Lesara heeft de investering van zowel bestaande als nieuwe geldschieters ontvangen. Het bedrijf uit Berlijn zegt dat zijn omzet vorig jaar met 175 procent is toegenomen, zonder daarbij concrete cijfers te noemen. De webwinkel heeft 1,5 miljoen actieve klanten.

Dedicated shops

Met het nieuwe geld kon Lesara openen in Groot-Brittannië, Spanje, België, Zweden en Denemarken. Inmiddels zijn er dedicated shops gelanceerd. Het bedrijf was al in meer dan twintig landen actief.

Hipper en goedkoper

De start-up is sinds juni 2015 in ons land actief. Lesara claimt veel hipper en goedkoper te zijn dan de concurrentie in de winkelstraat (het noemt zelf H&M en Zara). Over hoe het bedrijf dat voor elkaar krijgt zei oprichter Roman Kirsch eerder tegen Twinkle: ‘We werken direct met fabrieken samen, zonder middlemen. Zij kunnen zich weer helemaal concentreren op productie. Op ons verzoek gaan ze aan de slag met de trends die wij signaleren.' Het is de bedoeling dat de nieuwe items binnen tien dagen in de webwinkel te koop zijn.