Twinkle | Digital Commerce

Wederom groeigeld voor Lesara

2018-07-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

De Duitse modeprijsvechter Lesara heeft in een nieuwe financieringsronde 30 miljoen euro aan groeigeld opgehaald.

Dat meldt ceo Roman Kirsch aan Handelsblatt. In 2015 haalde de pure player ook al eens 15 miljoen euro op en eind vorig jaar ook al 30 miljoen. In totaal staat de teller bij Lesara nu op 90 miljoen euro aan verworven kapitaal.

Bij de kapitaalinjectie zijn bestaande investeerders zoals Northzone, Mangrove Capital Partners en Vorwerk Ventures betrokken. Maar ook een nieuwe partij: 3L Capital. Het opgehaalde bedrag besteedt het bedrijf aan eigen logistiek. In augustus wordt het distributiecentrum in Erfurt in gebruik genomen, kosten: 45 miljoen euro.

Slimmere en snellere retail

In gesprek met Twinkle verklaarde Regional Head Northern Europe Josh Lund nog dat Lesara via agile retail zijn plek probeert te vinden in de sterke Duitse online fashion markt. 'We vinden dat fashion veel sneller en slimmer moet kunnen. Het idee dat bedrijven grote voorraden vooraf inkopen, vinden wij erg inefficiënt en ouderwets. Wij willen trends snel ontdekken door te kijken naar wat onze klanten willen.' Lesara kort via agile retail de tijd tussen het ontwerpen van kleding en het versturen ervan enorm in. Ongeveer tien dagen doen ze erover, terwijl een concurrent als H&M daar twee tot drie maanden over doet.

Lees ook: 'Lesara: 'grote voorraden vooraf inkopen inefficient en ouderwets' (Twinkle 22-06-2018)