Twinkle | Digital Commerce

Too Good To Go breidt thuislevering fors uit

2023-11-09
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Marktplaats voor voedseloverschotten Too Good To Go bezorgt steeds vaker pakketten met daarin producten die tegen de uiterste houdbaarheidsdatum aan zitten bij consumenten thuis.

Het bedrijf begon een jaar geleden een proef met fabrikant Unilever om voor het eerst ook pakketten aan huis te bezorgen. Voorheen konden pakketten alleen in de app worden betaald en bij de desbetreffende retailer worden afgehaald. Een jaar later zijn er volgens Too Good To Go al meer dan vijftig fabrikanten bij de service aangesloten en ruim 100.000 pakketten aan huis bezorgd.

In de zogeheten ‘Magic Pakketten’ van Too Good To Go zitten producten die bijvoorbeeld vanwege een drukfout of te korte houdbaarheidsdatum door fabrikanten niet meer aan retailers zoals supermarkten verkocht kunnen worden. Het platform koopt die producten rechtstreeks op van fabrikanten en stopt ze in zo’n Magic Pakket. Klanten kunnen die pakketten tegen een lager tarief in de app kopen, PostNL bezorgt ze bij klanten thuis.

In navolging van Unilever zijn ook grote fabrikanten als Kraft Heinz, Oatly, Coca-Cola en John West aangesloten bij het initiatief.