Twinkle | Digital Commerce

Topman Just Eat stapt op

2019-01-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Peter Plumb, de ceo van de Britse maaltijdbezorgdienst Just Eat, verlaat de onderneming per direct. Hij wordt tijdelijk opgevolgd door Peter Duffy, die verantwoordelijk was voor klantrelaties.

Waarom Plumb aftreedt, komt in het persbericht niet duidelijk naar voren. De voormalig ceo stelt in een verklaring dat de groep afgelopen jaar sterk groeide. ‘Het bedrijf verkeert in goede gezondheid, nu is de juiste tijd voor mij om een stap opzij te zetten en de weg vrij te maken voor een nieuwe leider die het bedrijf naar nieuwe successen leidt.’

Transformatie

Just Eat spreekt in de update over 2018 als ‘transformatiejaar’. Naar verwachting stijgt het orderaantal bij de onderneming naar 221 miljoen. De omzet ligt naar schatting rond de 780 miljoen pond. Het onderliggende bedrijfsresultaat ligt tussen de 172 en 174 miljoen pond, zo schat het bedrijf in. Dit jaar moet de omzet toenemen naar boven het miljard. En ook mikt het bedrijf op een verhoging van het bedrijfsresultaat.

In het lopende jaar wil het bedrijf maaltijdbezorging in zijn belangrijkste regio’s verder uitrollen. Het jaarverslag wordt op 6 maart gepresenteerd.