Twinkle | Digital Commerce

Too Good To Go start platform zodat supermarkten beter voedselverspilling kunnen voorkomen

2024-01-23
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Anti-voedselverspillingsapp Too Good To Go heeft een platform gelanceerd waarmee aangesloten supermarkten overtollige voorraden kunnen beheren en herverdelen.

Het platform, dat de weinig verhullende naam ‘Too Good To Go Platform’ heeft gekregen, werd eerder getest met de Franse supermarkt Monoprix. ‘Het Too Good To Go-platform heeft een nieuwe dynamiek geïntroduceerd in de strijd tegen voedselverspilling door een alles-in-één oplossing te bieden die over de hele waardeketen werkt. Onze teams blijven samen innoveren om in de toekomst een nog grotere impact te hebben. Dit blijkt uit het gebruik van kunstmatige intelligentie om voedselverspilling aan te pakken’, aldus Isabelle Boudard, Chief CSR Department bij Monoprix.

Volgens Too Good To Go integreert het platform vijf modules: voorraadbeheer, aanbevelingen, intelligente prijsbepaling, marktplaats en donaties. Hiermee kunnen aangesloten supermarkten hun strategie voor het beheer van overtollig voedsel aanpassen, waardoor ze eenvoudiger inzicht krijgen in voorraad die geschikt is om op Too Good To Go verkocht te worden. ‘Processen voor het controleren van vervaldatums en het prijsgeven van producten in de winkel kunnen arbeidsintensief en foutgevoelig zijn, vooral op grote schaal," legt Geertje Zeegers, Country Director Nederland en België bij Too Good To Go uit. "De modulaire aanpak van het Too Good To Go Platform plaatst de operationele activiteiten in de winkel centraal, waardoor eenvoudige aanpassingen mogelijk zijn en technologie en AI worden benut om efficiëntie te brengen in dagelijkse routines.’