Twinkle | Digital Commerce

Belgische boodschappenbezorger komt naar Nederland

2019-01-21
1024512
  • [nieuws]
  • 1:18

Beedrop.be levert bij de zuiderburen al enkele jaren boodschappen van lokale retailers bij consumenten gratis thuis. Het platform breidt zijn activiteiten per begin 2020 uit naar ons land.

Bij de start-up, die in 2015 zijn eerste leveringen bezorgde, zijn inmiddels 819 kleine handelaars in 79 Vlaamse gemeentes aangesloten. Beedrop biedt hen een plekje op zijn online platform en verzorgt fulfilment van de daarop geplaatste bestellingen. Klanten kunnen de betaling online of via de koerier voldoen, maar ook gebruikmaken van een eigen 'Beedrop-rekening', waarop ze vooraf tegoed kunnen storten.

Verenigen

Het platform levert de orders zonder besteldrempel gratis thuis en hoopt op die manier weerstand te bieden aan de online activiteiten van grote supermarkten. Bij de samenstelling van het assortiment ligt het accent op de plaatselijke winkel of landbouwer van de besteller. 'We proberen verschillende handelaars - van bakkers tot slagers - aan te bieden, zodat de klanten zo veel mogelijk lokale producten kan kiezen', zegt een woordvoerder tegen Het Laatste Nieuws. 'Als we kijken naar de heel snelle evolutie in de sector, is het duidelijk: de toekomst is online. Met Beedrop proberen we iedereen onder één dak te krijgen.'

Lokale platformen

Ook in Nederland zijn soortgelijke initiatieven gestart: zo deden platforms Boodschapp en Boodschapjes.com een poging, maar beide aanbieders gingen algauw uit de lucht. Marktlokaal.nl, dat vier jaar geleden in Breda begon, verging het beter: inmiddels heeft de 'online versmarkt' zijn bereik uitgebreid met Katwijk en Oegstgeest.