Twinkle | Digital Commerce

Create2Fit vraagt faillissement aan

2019-01-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Create2Fit, het bedrijf achter webshops als Televisiewinkel.nl en Koffiediscounter.nl heeft het faillissement aangevraagd.

Dat meldt Tweakers. Het bedrijf van ondernemers Marc Koster en Tom Coronel heeft inmiddels bevestigd dat het faillissement is aangevraagd. Het is nog niet duidelijk wat het faillissement betekent voor de 41 medewerkers van het Naardense bedrijf. Deze zijn vandaag ingelicht.

Op de verschillende webwinkels van Create2Fit, waaronder Televisiewinkel.nl, Koffiediscounter.nl en Sneeuwkettingen.com, staat inmiddels aangegeven dat de shop ´wegens omstandigheden´ tijdelijk is gesloten. En ook Phurby.nl, de webshop in refurbished artikelen die bijna een jaar geleden werd geopend, is niet meer te bereiken.

Teruggekocht

Create2Fit werd opgericht door Marc Koster, later stapte Tom Coronel in het bedrijf. In 2009 verkochten zij het bedrijf aan RFS Holding Holland, het moederbedrijf van wehkamp. Toen investeerder Apax Partners in 2015 RFS overnam, kregen Coronel en Koster de kans om Create2Fit weer over te nemen. Dat deden ze ook. Met de overname wilden beide ondernemers Create2Fit weer nieuw leven inblazen. Zo werden enkele webwinkels gesloten en ging het bedrijf verder met minder personeel. In gesprek met Twinkle stelde Koster begin vorig jaar: 'We zijn nu helemaal klaar om deze verliesgevende organisatie weer te transformeren in een winstmachine'. Dit lijkt nu niet te zijn gelukt.

Lees ook: 'Create2Fit: we waren een olietanker aan het slepen' (Twinkle 3 2017)