Twinkle | Digital Commerce

Webshops Create2Fit overgenomen door PlatteTV

2019-01-31
1000562
  • [nieuws]
  • 1:19

Create2Fit, de webwinkelonderneming van Marc Koster en Tom Coronel, is ingelijfd door PlatteTV. De webshop in televisies en audioapparatuur neemt de zes shops van Create2Fit over, waaronder Televisiediscounter.nl en Koffiediscounter.nl.

Net na de jaarwisseling moest Create2Fit het faillissement aanvragen. Curator Robert de Lauwere gaf tegenover het AD aan dat de onderneming een schuld had van zo´n twee tot drie miljoen euro. Volgens hem moest Create2Fit faillissement aanvragen nadat een belangrijke leverancier zijn verodering opeiste en voorraden vasthield. In gesprek met Twinkle gaf directeur Marc Koster aan dat er enkele partijen waren die zich hadden gemeld om onderdelen van het bedrijf over te nemen.

Stroomversnelling

Uiteindelijk is het dus PlatteTV die aan het langste eind heeft getrokken. ‘Deze mooie overname brengt onze doelstelling tot marktleider TV en BBQ in een verdere stroomversnelling’, vertelt Evert C. Meeuwissen, algemeen directeur van moederbedrijf New Retail Company. Naast PlatteTV vallen ook AllesvoorBBQ en Playseatstore onder die onderneming.

Naar verwachting gaan de fysieke winkel in Naarden en de webshops in februari weer open. Tom Coronel noemt in een reactie PlatteTV een logische overnamekandidaat. ‘Prachtig om te zien dat vijftien jaar input toch gewaardeerd wordt door een partij als deze.’

In de laatste Twinkle100 bezet Create2Fit, met een jaaromzet van 23,4 miljoen euro, de 73e plaats. In 2009 werd Create2Fit verkocht aan het moederbedrijf van wehkamp: RFS Holding Holland. Toen dit bedrijf in 2015 werd overgenomen door investeerder Apax Partners, grepen Coronel en Koster hun kans en namen Create2Fit weer over.

Lees ook: 'Create2Fit: we waren een olietanker aan het slepen' (Twinkle 3 2017)