Twinkle | Digital Commerce

Create2Fit stapt in refurbished artikelen met Phurby.nl

2018-02-15
1000563
  • [nieuws]
  • 1:19

Create2Fit, het bedrijf van Tom Coronel en Marc Koster, heeft met Phurby.nl een webshop gelanceerd die zich richt op de verkoop van refurbished artikelen. Het is de vijfde webshop van het Naardense bedrijf.

Volgens Coronel is de belangstelling voor gebruikte, opgeknapte apparatuur de laatste tijd enorm gegroeid. 'We hebben het gezien bij Televisiewinkel.nl, waar onze koopjeskelder met demo- of retourapparatuur enorm succesvol is. Refurbished heeft ook veel voordelen. Het is duurzaam, je apparaat is 100 procent gecheckt, je krijgt maximale garantie en bij een gebruikte smartphone ontloop je de BKR-registratie.'

Tot 'Phurby's family' behoren laptops, tablets en smartphones van verschillende merken. Deze gebruikte producten zijn onderverdeeld in vier verschillende categorieen: Goud, Zilver, Brons en Koper, die de status aangeven; gouden producten hebben minimale gebruikssporen terwijl artikelen met een koper-label zichtbare gebruikssporen bevatten. De artikelen worden volgens Create2Fit op 18 punten gecontroleerd voordat ze als refurbished worden verkocht.

Create2Fit

Met Phurby.nl komt het totaal aantal webshops van Create2Fit op vijf. Het bedrijf van Tom Coronel en Marc Koster beschikt ook over de webshops: Televisiewinkel.nl, Barbecueshop.nl, Koffiediscounter.nl en Sneeuwkettingen.com.

De nummer 53 van de Twinkle100 werd in 2009 nog verkocht aan RFS Holland Holding (bekend van wehkamp). Na tegenvallende resultaten namen Coronel en Koster het bedrijf vorig jaar weer over. 

Lees ook: 'Create2Fit: 'We waren een olietanker aan het slepen' (Twinkle 3 2017)