Twinkle | Digital Commerce

'Alibaba wil Zalando overnemen'

2019-01-04
1024512
  • [nieuws]
  • 1:03

Reuring op de Duitse beurs rondom Zalando: speculaties dat Alibaba het bedrijf zou willen overnemen, deden zijn aandeelwaarde behoorlijk stijgen.

Geruchten dat Alibaba de nummer 3 van de Twinkle100 als overnamekandidaat zou beschouwen, namen een vlucht na een artikel dat gisteren in het Duitse Handelsblatt verscheen. Daarin spreekt Marcel Münch, mede-oprichter van start-up DONGXii die handel tussen Duitsland en China bestudeert, zijn overtuiging uit dat de Chinese e-tailreus het voorzien heeft op Zalando.

Alibaba komt

Die interesse is volgens Münch gebaseerd op de grote klantenschare van 25 miljoen; ook wordt Zalando momenteel relatief goedkoop gewaardeerd op de aandelenmarkten. Alibaba zou het niet alleen bij Zalando willen laten: 'Het gaat er niet om of Alibaba een kans heeft op de Duitse markt, maar hoe dealers in Duitsland omgaan met de komst van Alibaba. Bedrijven zoals Aldi, Edeka, Rewe en Metro en platforms zoals Zalando moeten een antwoord vinden op Alibaba.'

Beleggers reageerden alvast enthousiast op de speculatie: Zalando's aandeelprijs steeg met 6,1 procent naar 24,36 euro.

Alibaba's concurrent JD.com maakte overigens juist bekend zijn groots aangezette plannen voor de Duitse markt voor onbepaalde termijn uit te stellen.