Twinkle | Digital Commerce

PostNL zet pakketautomaat bij Spar express

2018-11-26
1024512
  • 1:06

PostNL en Spar gaan een samenwerking aan: in vijf Spar Expres-winkels staan vanaf vandaag pakket- en briefautomaten.

Daar kunnen consumenten 24-7 brieven en pakketten versturen en online bestelde pakjes ophalen. De betreffende Spar Expres-vestigingen bevinden zich naast Texaco-tankstations. Eén van de vestigingen staat in Hardinxveld-Giessendam, langs snelweg A15.

'Het zijn de eerste pakket- en briefautomaten pal naast tankstations', zegt Jean-Luc Otten, Business Development Manager bij PostNL 'We zijn heel benieuwd naar de manier waarop consumenten deze automaten gaan gebruiken.’

'Door deze samenwerking met PostNL maken we het voor onze klanten nog eenvoudiger om pakketjes te versturen of te ontvangen. Op locaties die ook nog eens goed bereikbaar zijn', verklaart Marian Gerritsma, groep category manager Spar Nederland. Sinds dit voorjaar werkt Spar ook samen met betaaldienst Tikkie: de partners bieden een kassaloos winkelconcept aan, dat in praktijk gebracht wordt bij formule Spar University.

Netwerk

Het aantal onbemande pakketkluizen in ons land stijgt gestaag. PostNL meldt dat er inmiddels zo'n zestig in Nederland staan. Het is nog maar kort geleden dat de eerste automaat ook in een winkel geplaatst werd, na testen met losstaande kluiswanden: in september kreeg de Haagse boekhandel Paagman de primeur.

Lees ook: 'Kluisjeswanden: komt er nog wel een doorbraak?' (Twinkle 10-2017)