Twinkle | Digital Commerce

Kassaloos betalen: bij SPAR University skip je de wachtrij

2018-03-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

SPAR University laat consumenten de wachtrij skippen. De super introduceert een kassaloos concept waarbij het samenwerkt met betaalapp Tikkie.

De super, die bij verschillende universiteiten in Nederland te vinden is, start het concept op 4 april in de winkel op de Hogeschool Utrecht. 

Aan het einde van 2018 moet het skippen in alle SPAR University filialen mogelijk zijn. De winkel noemt het ontvangen van meer relevante en dus persoonlijke aankoopdata als één van de redenen voor het lanceren van het concept. Daarnaast kan de winkel middels het concept de klant van betere informatie voorzien, bijvoorbeeld over alergenen of calorieën.

Tikkie

Het skippen, dat als nieuwe functie in de SPAR University app komt, werkt volgens de super heel eenvoudig. De consument scant de producten met de smartphone, deze worden direct in het digitale winkelmandje gelegd. Middels Tikkie worden de boodschappen betaald. Tot slot kunnen klanten na het skippen een QR-code scannen en daarmee sparen voor een gratis koffie of lunch.