Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn trekt stekker uit Rappie

2018-11-26
989556
  • 1:04

Het snelbezorgconcept Rappie houdt op te bestaan: het pilotproject waarin start-up SuperBuddy en Albert Heijn samenwerkten, loopt af en wordt niet verlengd.

Onder de noemer 'Rappie' bezorgde SuperBuddy boodschappenorders van Albert Heijn in in Rotterdam binnen twee uur thuis. Het project bestaat na tussentijdse verlenging nu ruim een jaar, maar stopt per 1 december. Vanaf dan bezorgt SuperBuddy, dat alle bestellingen binnen twee uur levert, ook voor andere supermarkten.

Ervaring

'We hebben niet alleen veel klanten blij gemaakt met onze supersnelle, persoonlijke en vertrouwde bezorging, maar we hebben ook veel geleerd van de samenwerking met een grote retailer', zegt Laurens van Geffen, ceo van SuperBuddy. 'Met die ervaring gaan wij verder met het verbreden van ons online bezorgplatform.'

Kansen van instant delivery

Ondanks het stopzetten van de proef meldt Albert Heijn toch heil te zien in snelle bezorging: 'Samen met SuperBuddy hebben we het afgelopen jaar gezien dat instant delivery veel kansen biedt', zegt Eva Mathlener, hoofd concept & design. De Zaanse grootgrutter testte ook leveringen binnen een kwartier, vanuit zijn AH To Go-vestiging aan de Amsterdamse Zuidas; ook die bezorgoptie is deze zomer gesneuveld.