Twinkle | Digital Commerce

PostNL plant eerste kluisjeswand in winkel

2018-09-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Vandaag heeft PostNL een pakketautomaat voor het eerst in een winkel geplaatst. Boekenwinkel Paagman in Den Haag heeft de primeur.

Het plaatsen van de automaat is onderdeel van de lopende proef die PostNL doet met de kluisjeswand. Vorig jaar testte de bezorgdienst al met deze automaten in Almere.

De PostNL-locatie in Paagman geldt als één van de drukste van Den Haag. De automaat moet ervoor zorgen dat de drukte voor het afhalen van een pakketje afneemt. Met de pakketautomaat hoeven klanten niet meer in een rij te staan om een pakket af te halen of te versturen. ‘Met deze pakketautomaat zetten we een volgende, innovatieve stap in de proef met de pakket- en briefautomaat’, aldus Jean-Luc Otten, business development manager bij PostNL in een persbericht. ‘Dit is de eerste pakketautomaat zonder brievenbus en met maar liefst 39 pakketkluizen.’

Online frankeren

Consumenten ontvangen een bericht op het moment dat er een pakket in de wand voor ze klaar ligt. Als een klant een pakketje wilt versturen, hoeft hij alleen het online gefrankeerde pakket te scannen bij de automaat. Deze wijst voor hem een geschikte kluis aan.

Komende zaterdag wordt een tweede pakketautomaat in gebruik genomen. In een kantoorpand nabij station Amsterdam Sloterdijk.

Lees ook: 'Kluisjeswanden: komt er nog wel een doorbraak?' (Twinkle 10 2017)