Twinkle | Digital Commerce

Apple Pay beschikbaar in België

2018-11-28
1000562
  • 1:13

Apple heeft zijn betaaldienst Apple Pay officieel gelanceerd in België. Dit betekent dat onze zuiderburen met hun iPhone of Apple Watch kunnen betalen bij aangesloten winkels.

Een maand geleden waren er ook al geruchten over de komst van de betaaldienst naar België. Dit bleek toen nog niet het geval te zijn. Op de site van Apple staat België nu wel genoteerd als officieel aangesloten land voor Apple Pay. Hier kunnen consumenten nog niet met Apple Pay betalen. Wanneer dit wel kan, is nog niet duidelijk.

Belgische consumenten die bij BNP Paribas Fortis of dochterbanken Fintro en Hello Bank! zijn aangesloten, kunnen hun bankpas koppelen aan Apple Pay in de applicatie. Dit werkt zowel voor betaalpassen als creditcards. Andere Belgische banken bieden nog geen Apple Pay aan.

Betalen met Apple Pay kan in winkels met geschikte betaalterminals. Apple Pay wordt ondersteund door een groot deel van de betaalterminals. Daarnaast is het ook mogelijk om in applicaties van bijvoorbeeld Booking.com, Deliveroo en Zara met de dienst te betalen. Ook bij MediaMarkt, H&M en Asos kunnen Belgische consumenten met Apple Pay betalen.

Omweg

In Nederland was het begin dit jaar met een omweg mogelijk om met Apple Pay te betalen. Via online bank Bunq konden consumenten, door hun regio-instelling aan te passen naar Spanje of Italië, de dienst gebruiken. Apple blokkeerde die optie echter snel.